Skivrecension: Shawn Mendes

Shawn Mendes
Shawn Mendes

När Idol-deltagarna pratar om sina favoritartister är Shawn Mendes ett av de där namnen som ofta kommer upp. Är man över 30 (eller det kanske räcker med 25?) är det inte säkert att man överhuvudtaget ens hört talas om honom, men bland de yngre är han enorm. En snabb titt på Spotify visar att han har en radda låtar som har över 500 miljoner spelningar styck.
Den snart 20-årige Torontokillen spelar singer/songwriter-inspirerad radiopop som ibland visar upp arenarockambitioner. Och tja, det låter väl trevligt. Han sjunger snälla sånger på ett snällt sätt. Rösten är det inget fel på och inte produktionen heller. Mendes låter exakt så som en bred ungdomspopkille ska låta 2018. Och jag har inget emot låtarna heller, de är mysiga och rätt sköna att lyssna på.
Ja, nä, jo...äh...vad kan man skriva mer om en 19-årig polerad och präktig radiopopkille? "Shawn Mendes" är hans tredje album och det faktum att det är självbetitlat visar lite på den fantasilöshet som utmärker Shawn Mendes. Låtarna är lika silkeslena och nedtonade som hans personlighet. Nä, det krävs nog att Shawn Mendes har en vild ungdomsperiod de närmaste åren om han ska bli verkligt intressant.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0