Skivrecension: Mercury Rev

Mercury Rev

Bobbie Gentry´s The delta sweete revisited

 

Precis som de flesta andra fick jag upp ögonen för Mercury Rev när de släppte sitt fjärde album "Deserter´s songs" 1998. De var riktigt heta där några år kring millennieskiftet, men på senare tid har både mitt och de flesta andras intresse avtagit. Vad kan man då göra som band för att återigen hamna i rampljuset? Tja, man kan göra som Mercury Rev gör, det vill säga att spela in hela Bobbie Gentrys album "The delta sweete" på nytt.

Bobbie Gentry, eller Roberta Lee Streeter som hon heter, gav ut sin skiva med sydstatskildringar 1968 efter att året innan fått ett stort genombrott med låten "Ode to Billie Joe". Nu 50 år senare tycker Mercury Rev att det är dags att göra en tolkning av albumet och har kallat in ett antalet sångerskor som sjunger på varsin låt. På listan hittar vi bland annat kända namn som Beth Orton, Suzanne Sundför och Norah Jones. Man har även inkluderat nämnda "Ode to Billie Joe" som sjungs av Lucinda Williams.

Det låter riktigt bra. Mercury Rev gör något helt eget av låtarna fast ändå på ett respektfullt sätt. Och framförallt gillar jag idén att tolka ett helt favoritalbum, det är ett grepp som jag gärna skulle se att flera artister provade.

 

4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0