Filmrecension: Annabelle comes home

Film / Permalink / 0

Annabelle comes home

 

Annabelle/Conjuring-filmerna är inte de mest unika, inte de mest skrämmande och inte de bästa skräckfilmerna. Men de håller en jämnhög nivå och har därför lyckats skapa sig ett eget litet miniuniversum och åstadkommit en framgångsrik franchise.

Även "Annabelle comes home" ligger nånstans i skiktet mellan helt okej och riktigt bra. Det är lite upprepning av sånt vi redan sett flera gånger tidigare, men presenterat med ett skickligt filmhantverk så att det ändå blir rätt skrämmande.

Demonutdrivarparet Ed och Lorraine Warren (Patrick Wilson och Vera Farmiga) menar att det bästa sättet att hålla koll på den onda dockan Annabelle är att låsa in henne i deras källare, i det specialrum där de förvarar alla möjliga besatta föremål.

Allt går bra tills deras dotters barnvakts kompis kommer och hälsar på och är nyfiken på vad som finns i det hemliga rummet. Hon har sina personliga skäl att intressera sig för andevärlden men det hela slutar i katastrof när hon, såklart, råkar släppa ut Annabelle.

Här finns en hel del ruggiga ögonblick, men också en hel del humor och även mysiga stunder. Och Annabelle, ja, hon lär säkert komma tillbaka framöver.

 

3/5

Till top