Filmrecension: Spiderman - Far from home

Film / Permalink / 0

Spiderman - Far from home

 

Iron Man är död och Avengerssagan är avslutad. Många fans går igenom en slags sorgeprocess och även om Marvels superhjältefilmer fortsätter komma så kan det knappast bli som tidigare. Eller? Den nya Spindelmannenfilmen är i alla fall ett starkt försök att starta en ny era inom Marvels universum.

"Homecoming" var en riktigt bra film och "Far from home" håller nästan samma klass. Den har samma humor, samma charmiga stil och samma fokus på att Peter Parker är en bortkommen tonåring som liksom bara råkat bli en superhjälte.

Och efter allt mer storslagna och utomjordiska superhjältefilmer är det välkommet med en Marvelrulle som är mer jordnära och tar tillbaka äventyren till en verklighet vi kan relatera till.

Denna gång är Peter Parker och hans klass på skolresa i Europa när mästerillusionisten Mysterio gör entré och drar in vår nätskjutande vän i en kamp mot diverse monster. Fast lika mycket handlar filmen om relationer och tonårsliv, det som alltid varit styrkan med Spindelmannen.

Tom Holland är som vanligt strålande i titelrollen och alla fans kan pusta ut, detta var en perfekt nystart på Marvels filmuniversum.

 

4/5

Till top