Skivrecension: Diamond Dogs

På skiva / Permalink / 0

Diamond Dogs

Recall rock´n´roll and the magic soul

 

Bandnamnet är såklart taget från Bowies album "Diamond dogs" från 1974. För är det något som detta band gillar är det brittisk rock från det tidiga 70-talet. Särskilt frontfiguren Sulo, som blivit något av ansiktet utåt i Sverige för musiker som dyrkar brittisk 70-talsrock. Så mycket Bowie låter det dock inte, musikaliskt är förebilderna snarare band som Faces, Slade, Rod Stewart och Mott The Hoople.

Slyngelrock med boogiesväng och retrokänsla, med andra ord. Ja, ni som hört Diamond Dogs förut vet hur det låter. För i det här bandets värld händer inte så mycket, de har rockat på likadant sedan starten 1992. Det enda som ändrats är vilka musiker som lirar, för genom åren har många olika svenska musiker medverkat. Plus att en del utländska stjärnor, som exempelvis Spike från Quireboys och Dan Baird från Georgia Satellites har gästat.

Detta tror jag är elfte albumet (förutom samlingar, liveplattor och EP:s) sedan starten och musiken har egentligen bara ett syfte: man ska dra upp volymen på max och dricka öl. Eventuellt spela lite luftgitarr också. Allra helst i bar överkropp, och det gäller även tjejerna. Och fattar man det, då är "Recall rock´n´roll and the magic soul" en riktigt bra platta.

 

3/5

Till top