Vägen till Vita huset 2020. Del 2

Tobi talar / Permalink / 0
Inatt är det dags för den första demokratiska primärvalsdebatten (den andra kommer imorgon natt) och jag tänkte ranka mina kandidater både före och efter.
1. Jag har fortfarande Kamala Harris som min favorit, även om hon ligger still på en låg nivå i mätningarna. Jag tror dock att hon kan göra bra ifrån sig och få ett lyft i debatterna och det skulle hon behöva. Har också märkt att allt fler tycks ha snott min idé om henne som vicepresident till Biden (eller Bernie).
2. Elizabeth Warren är den som känts hetast de sista veckorna. Lite i smyg presenterar hon konkret politik och rör sig sakta uppåt i mätningarna. Har dock två stora minus: att hon slåss om samma väljare som Bernie och att hon är så okarismatisk.
3.Suck...får väl ta Joe Biden som trea, fast jag egentligen inte vill. Fortfarande "frontrunner" för Demokraterna men stödet går sakta men säkert nedåt. Inte så konstigt eftersom han håller på och små-görbortsig hela tiden och dessutom inte presenterar några politiska förslag. Han tycks tro att det räcker att vara en trygg gammal fabror som vill samarbeta och att alla ska trivas. Får passa sig i morgondagens debatt, känns som att han bara kan tappa där.
 
Övriga: Pete Buttigieg har etablerat sig på en betydligt högre nivå, trots lite strul nu på slutet, och känns fortsatt stark. Både Cory Booker och Andrew Yang har gjort lite väsen av sig på sistone och kommer nog att klara första "cutten". Beto O´Rourke borde lägga ner sin kampanj (om den nu pågår, för han är helt osynlig). Michael Avenatti - vart tog du vägen? Och Bernie Sanders....hmm, för inte så länge sedan kändes han som den stora utmanaren till Biden men nu vet jag inte längre. Känns som att Warren håller på att ta över Bernies roll.
Till top