Skivrecension: Ingenting

På skiva / Permalink / 0

Ingenting

#STXLM

 

Jag minns ingenting. Bandet alltså. Ni vet det där indiebandet som gav oss låtar som "Punkdrömmar", "Halleluja!" och "Dina händer är fulla av blommor". Bra grejer, ett personligt favoritband faktiskt under några år där på 00-talet.

Men nu har det gått hela nio år sedan senaste albumet, även om flera av låtarna här faktiskt har strösslats ut sedan tre år tillbaka. Och under den tiden har det hänt en del, inte minst har Ingenting lagt elgitarrerna på hyllan och istället skaffat sig en mer elektronisk kostym. Det är dock inget som stör mig nämnvärt, jag är mest glad att Ingenting är tillbaka och att de låter så bra som de gör.

Okej, covern på Gyllene Tiders gamla låt "Billie" kunde de ha skippat, den är bara fånig. Men annars finns det mesta där: Christopher Sanders väna röst, de fina melodierna och den fluffiga känslan i ljudbilden. Det finns några spår som inte riktigt håller måttet och vissa fans tycker måhända att detta pånyttfödda Ingenting känns lite spretigt och vilset, och det kan man absolut tycka. Men comebackskivan har också ett gäng låtar som är riktigt trevliga att lyssna på, och det är de som jag väljer att fokusera på.

 

3/5

Till top