Från Connery till Craig. Del 10

Film / Permalink / 0
Dags för "Älskade spion" för mig och Agent Triple-X. Jag har ju tidigare klagat på hur likartade de flesta Bondfilmer är, men frågan är om någon är mer ooriginell än "Älskade spion". 
En galning med drömmar om världsherravälde snor kärnvapenbestyckade ubåtar för att USA och Sovjet ska förinta varandra. Han har en karismatisk hantlangare (Hajen) och ett hemligt högkvarter som sprängs i slutet. Bond lägrar brudar på löpande band och får en högteknologisk bil av Q.
Javisst, Bond har sina obligatoriska ingredienser som måste finnas med, men det går att förnya/variera betydligt bättre än vad som görs i "Älskade spion". Sen är jag också trött på det där ständiga farandet över världen som oftast inte leder nånstans utan mest bara är ett sätt att dra ut på historien. Det är även irriterande med den återkommande ologiken, exempelvis när man inte mördar någon (oftast Bond) direkt utan ska göra det på ett "raffinerat" sätt.
Jag minns Bonds undervattensgående Lotus Esprit som betydligt coolare än vad jag tycker den är nu, och Hajen...ja, en gång i tiden var ju han den häftigaste Bondhejduken nånsin men nu är han mest en sorts clown. Ser dock fram mot att återse honom i "Moonraker". Men konstigast av allt är att jag har börjat smålängta efter Timothy Dalton-filmerna!
Hur som helst: detta är egentligen en helt okej Bondfilm, men bristen på originalitet drar ner betyget.
Betyg: Stark 2 av 5
Till top