Filmrecension: Godzilla II: King of monsters

Film / Permalink / 0

Godzilla II: King of monsters

 

Denna filmserie började med "Godzilla" 2014, fortsatte med "Kong: Skull island" och avslutas(?) med "Godzilla vs Kong" nästa år. Men det måste såklart in en "Godzilla 2" först, för att mjölka ut lite extra slantar. Den första filmen var dålig, men denna uppföljare är ännu värre. Rent skrämmande usel, faktiskt.

Manuset är både korkat och bedrövligt skrivet. För att "återställa balansen i världen" måste man väcka upp en massa monster, det vill säga Godzilla och hans polare, som ligger och slumrar under bergen på en massa platser jorden runt. Sen blir det slagsmål mellan gigantiska jätteinsekter i två timmar.

Det skjuts, det bombas, det sprängs. Städer förstörs och människor dör. Saker exploderar och monstren river allt i sin framfart. Atombomber smäller av och enorma områden ödeläggs. Inte för att man ser vad som händer, för antingen är det mörkt eller regnoväder eller så sker det under vatten eller i en tornado. Lägg till det hetsig klippning och skakigt foto, och ni fattar att detta är en ansträngande film att se på.

Det finns inga andningspauser, inga trovärdiga repliker, inga intressanta rollfigurer. Jag tror banne mig detta är årets sämsta film.

 

1/5

Till top