Vägen till Vita Huset. Del 9

Politik / Permalink / 0
Har följt riksrättsprocessen mot Trump med stort intresse den senaste veckan. I en rättegång skulle saken varit klar och Trump blivit dömd, inte minst efter Sondlands vittnesmål, men nu är det ju republikanerna i Senaten som har avgörandet i sina händer så förmodligen blir Trump kvar.
 
Hursomhelst. En demokratkandidat ska vaskas fram och nu har den femte debatten hållts. Man trodde ju att man visste vartåt det lutade men nu är jag inte lika säker längre. Biden fortsätter att göra bort sig gång på gång men har fortfarande ett starkt stöd, obegripligt. Warren som haft en lång stadig uppgång har tappat lite momentum och börjat dippa i mätningarna. Trots att hon presenterade finansieringen av sin sjukvårdsreform. Bernie står still och står still och står still. Han säger jättebra saker men står ändå still.
Yang, Booker och Klobuchar stack ut lite i debatten, men det spelar ingen roll, de är förmodligen ute redan till decemberdebatten. Tulsi Gabbard är det ju som bekant nåt skumt med. Många olika teorier där: är hon en planterad republikan, är hon sponsrad av ryssarna? Men hon är snart också ute. Liksom Steyer.
Och nu har Bloomberg plus ytterligare en snubbe gett sig in. Suck...
Jag hoppas fortfarande lite på Kamala, men hon har ju dessvärre ingen politik. Detsamma gäller kamelonten Buttigieg, som säger saker som vid en slarvig lyssning låter bra men han blir aldrig konkret i någon fråga. Han är dock den som går bäst just nu, men kommer ändå inte ha något med slutstriden att göra.
För det handlar bara om tre personer och har egentligen gjort det hela tiden: Bernie, Warren och Biden. Jag hoppas på Warren, men är inte lika säker som tidigare att det verkligen blir hon. Och det är faktiskt bara drygt två månader kvar till de första nomineringsvalen.
Till top