Skivrecension: Attentat

Attentat

Punkhjärta

 

Landets alla punkare har haft det riktigt trevligt de senaste åren, för alla de där gamla punkbanden man trodde man hade sett för sista gången har plötsligt gjort comeback, släppt skivor, turnerat flitigt och fått en andra karriär. Ett av dem är Göteborgsbandet Attentat som fyllde 40 år förra året.

40-årskris? Nja, inte direkt. Jönsson och gänget har åldrats väl. De är måhända inte det fräckaste man kan höra för tillfället i konungariket Sverige, men de fortsätter att köra sin grej och gör det helt okej. Ibland till och med riktigt bra.

Plattan öppnar vrålstarkt med tre svulstiga spår som får igång lyssnaren direkt. "Ditt fel", "Gogo fighter" och skivans bästa låt "Låt hjärtat va med (glöm för fan inte de)". Där vill man bara ställa sig upp, veva med armen och vråla med i refrängen.

Punkhjärtat finns definitivt hos Attentat även om musiken snarare ska beskrivas som skramlig pop. För det är väldigt melodiöst och trallvänligt, ibland snudd på mesigt. Men punken sitter inte låtarnas bpm, den sitter i hjärtat. Och Attentat låter hjärtat va med. Glöm för fan inte det.

 

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0