Dagens Trump

Den stora anledningen till att Trump fortfarande är kvar vid makten är för att han ställer till så mycket oreda att varken media, allmänhet, politiska motståndare eller hans egen personal hinner med i svängarna. När media ska rapportera om den första skandalen har han redan hunnit ordna tio till. Hans administration har fullt upp med att skademinimera och försöka styra landet någotsånär, vilket inte är så lätt när Trump hela tiden ökar på kaoset.
Trump brukar starta varje dag med sisådär sex timmar "executive time". Tid då han glor på Fox News och twittrar. Och det är otroligt hur mycket dynga han kan sprida - varje dag!
Igår började han morgontwittrandet med att i vanlig ordning gnälla på Mueller-rapporten. Han hävdade, återigen, att den bara kostat en jäkla massa miljoner och inte lett till något, särskilt inget som rör Trump. Fel på varje punkt, såklart. Som vanligt.
För det första borde USA:s president vara glad över Mueller-rapportens jobb att kartlägga den ryska inblandningen i valet. För det andra gick utredningen med vinst efter beslagtagandet av Manaforts tillgångar. För det tredje gav utredningen en jäkla massa, bland annat åtal mot 34 personer och tre företag på över 100 åtalspunkter. Sju personer (varav fem var Trumps nära medarbetare) har erkänt sig skyldiga och några av dem sitter nu i fängelse. För det fjärde lade Mueller fram tio punkter där Trump hindrade rättvisan, och enda anledningen till att Trump inte ställts inför riksrätt är att de mesiga demokraterna ännu inte fått ändan ur vagnen med processen (även om det nu sägs vara på gång).
 
Sedan följde två timmar med ytterligare 13 tweets där Trump ger sig på Obamas gamla bokkontrakt (?), hävdar att han utser många fler domare än Obama (fel, de håller ungefär samma takt), pratar strunt om Kina och energi, gnäller på den amerikanska Riksbanken, försvarar skandaldomaren Kavanaugh, anklagar Iran (utan bevis) för attacken mot Saudiarabien, gnäller på demokraternas krav på vapenkontroll, ger sig åter på Mueller-rapporten, hävdar att han är den bästa presidenten på decennier, kallar demokraterna galna och avslutar med att ge sig på Obamas avtal med Netflix (oklart vad som skulle vara problemet). Och då var vi inte ens framme vid lunch.
Så ser det ut, dag efter dag. Och det är anledningen till att Trump fortfarande är kvar i Vita Huset - hans eviga dyngspridande gör alla andra helt utmattade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0