Vägen till Vita huset. Del 8

Bernie står still. Kamala backar. Buttigieg går försiktigt framåt. Och så har vi Warren som formligen stormar fram. Och nu är hon störst.
I de tre senaste mätningarna slår hon Biden med 27-25, 27-26 och 29-20 (fast den sista var i Kalifornien och kan kanske inte riktigt räknas).
Men trenden är tydlig. Efter att länge legat 15-20% efter Biden gnetade hon sig sakta men säkert upp jämsides och nu visar flera mätningar att hon gått förbi.
Men kan verkligen en progressiv vinna i USA? Är inte såna som Warren och Sanders för långt till vänster? Jag skulle vilja vända på det: varför ska man rösta på en centerdemokrat?
Varken Biden, Buttigieg eller Kamala har någon politik mer än "business as usual". Och så går dom ju också dåligt i mätningarna. Undersökningar visar också att amerikanerna är kraftigt för allmän sjukvård, vapenregleringar, föräldraledighet, korruptionsbekämpning, barnomsorg osv. Så det är ju idioti att inte gå till val på de frågorna.
Alla undersökningar visar ju också att det inte bara är Biden som skulle slå Trump om det vore val nu, utan detsamma gäller alla demokraternas toppkandidater. Så det argumentet mot Warren faller också.
Jag är övertygad om att Warren kommer bli demokraternas kandidat. Min är hon redan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0