Filmrecension: Terminator - Dark Fate

Film / Permalink / 0

Terminator: Dark fate

 

Många tycker nog att Terminatorserien borde ha slutat med "T2": Judgement day" 1991. De två första filmerna är två mästerverk som är svåra att följa upp. Ändå kom det en trea 2003, och sen en fyra 2009, en femma 2015 och nu är sjätte filmen. Även om de tidigare uppföljarna varit rätt dåliga fanns det denna gång hopp om en slutprodukt med lite värdighet, för James Cameron var med på tåget, Arnold också och faktiskt även Linda Hamilton. Så förutsättningarna fanns verkligen där. Ändå blev det ett rejält bottennapp.

Det är samma uttjatade historia igen, om en robot som skickas från framtiden som måste stoppas för att mänskligheten ska överleva. Manuset är slappt, replikerna styltiga och det är omöjligt att engagera sig i någon av rollfigurerna. Hela filmen känns gjord med vänsterhanden, hur kunde det bli så? Man har ju både Schwarzenegger och Hamilton, utnyttja det till något coolt och lyft franchisen till en ny nivå så som "T2" gjorde. Men det finns tyvärr inget nytt, inget coolt och inget snyggt med "Dark fate". Filmen känns bara gammal och trött och fantasilös. Alla i filmen, såväl hjältarna som skurkroboten,  känns töntiga och det kan väl inte vara meningen?

Blir det möjligt med tidsresor i framtiden ska jag åka tillbaka till 1991 och stoppa Terminatorserien efter den andra filmen.

 

1/5

Till top