Skivrecension: Amok

På skiva / Permalink / 0

Amok

Livstid

 

Hårdrock på svenska kan lätt låta lite töntigt, åtminstone innan man vant öronen. Så är det även när man lyssnar på Örebrobandet Amoks debutplatta. Men snart vänjer man sig och tur är väl det, för mycket av bandets styrka ligger i texterna.

Sångaren Kent Svenssons har levt ett brokigt liv kantat av missbruk, kriminalitet och fängelsevistelser, och det återspeglas också i låtarna som har titlar som "Jantelagens Mecka" och "På sannolika skäl".

Plattan har mastrats av den hårdrockande Finspångssonen Dan Swanö och skivbolaget jämför Amok med band som Corroded, Lillasyster och Raubtier. Och visst kan den som letar hitta vissa likheter, det handlar trots allt om rifftät hårdrock. Det är tungt, tufft och rått. Däremot kanske inte så finessfyllt som man hade önskat. Det är ju inte så att Amok på något sätt tillför något nytt till genren rent musikaliskt, tvärtom levererar de en helt generisk hårdrock som vi hört mängder av gånger tidigare.

Det som ändå ger Amok ett visst värde är de svenska texterna. De är inte det enda hårdrocksbandet som sjunger på svenska, men eftersom de än så länge är ganska få så är det värt att uppmärksamma.

 

2/5

Till top