Skivrecension: Bring me the horizon

På skiva / Permalink / 0

Bring me the horizon

Music to listen to...

 

Inget är längre som det ska inom popvärlden. Ta exempelvis Bring me the horizons nya skiva. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Till att börja med kommer den samma år som förra albumet "Amo". Å andra sidan hävdar bandet att nya plattan inte är ett album utan en EP. Fast den innehåller åtta låtar och har en speltid på en bit över en timme. En av låtarna är 24 minuter och två andra över tio minuter.

Ovan förkortar jag titeln till "Music to listen to" men i själva verket innehåller titeln 27 andra verb som man också kan använda musiken till. Låtarna har supermärkliga namn som "¿" och "±ªþ³§". De flesta låtarna har gästartister och skivan släpptes i mellandagarna utan någon förvarning.

Och sen har vi då musiken. Bring me the horizon började som ett metalcoreband, utvecklades till ett arenarockband och har på senare tid gått mot ett mer elektroniskt sound. Och det utvecklar de ytterligare på nya skivan som bäst kan beskrivas som electronica, med inslag av lite allt möjligt, bland annat rap. Det låter faktiskt inte så dåligt, men jag är för förvirrad för att uppskatta det.

 

2/5

Till top