Filmrecension: Polaroid

Film / Permalink / 0

Polaroid

 

Man kan fråga sig varför det görs en skräckfilm om polaroidkameror år 2019. Vanligtvis brukar filmer skrämmas med nya tekniska prylar eller saker som publiken kan relatera till, men hur många av dagens ungdomar (som borde vara den huvudsakliga målgruppen) vet ens vad en polaroidkamera är?

Hursomhelst, en ung tjej får en gammal kamera och när polaroidbilderna framkallas så syns det en slags skugga bakom personen på bilden och kort därefter dör de en mystisk död. Bäst att passa sig för att bli fotograferad, med andra ord.

Det är ett upplägg vi känner igen från en drös andra snarlika filmer och "Polaroid" är väl vare sig bättre eller sämre än nåt annat i genren. Det dör tonåringar på löpande band och ibland hoppar man till rejält, precis som det ska vara. Handlingen är smått idiotisk, men så är det väl i alla dessa filmer. Ska gänget komma på ett sätt att stoppa det mystiska spöket innan det mördat allihopa?

Norska regissören Lars Klevberg lyckas hålla upp spänningen skapligt ganska länge och får till en del bra skrämseleffekter, men mot slutet börjar logiken verkligen fallera. Men den här rullen ska väl i alla fall lära dagens ungdomar att inte leka med polaroidkameror!

 

2/5

Till top