Skivrecension: Veronica Maggio

På skiva / Permalink / 0

Veronica Maggio

Fiender är tråkigt

 

Vänta, kom inte den här skivan i somras? Ja och nej. I juni släppte Veronica Maggio fem låtar som utgjorde första halvan av detta album, och nu har alltså andra halvan kommit med fem nya låtar.

Ni som har sommarlåtarna i färskt minne minns att det var en stark samling poplåtar där hon bland annat samarbetade med Jocke Berg, vilket resulterade i musik som lät så där fräscht och krispigt som Maggio gör när hon låter som bäst. Och detsamma måste sägas om det nya materialet, som också håller mycket hög klass.

Man kan fråga sig vad poängen är med att släppa två EP:s om man i slutändan ändå kallar det för ett album, men strunt samma. Så länge resultatet blir snygg modern pop så får Maggio släppa musik i vilket format hon vill. Och jag blir glad av vad jag hör, för personligen har jag tyckt att Maggios två senaste skivor varit oroväckande svaga, men med "Fiender är tråkigt" känns det som att hon är på rätt väg igen.

Är det någon skillnad på de två olika delarna? Nej, det skulle jag inte säga. Det är inte så att Maggio delat in släppen i till exempel en snabb/långsam del. Förmodligen ville hon bara lyfta fram de enskilda låtarna mer genom att släppa dem vid olika tidpunkter. Och kanske är det just därför som jag tycker "Fiender är tråkigt" är så bra.

 

4/5

Till top