Söndagsintervjun: Nathalie Andersson

Film / Permalink / 0
Foto: Tony Oldenburg

Norrköpings-Nathalie medverkar i Ledinfilmen

 

Vinterns stora publikdragare på biograferna är musikalfilmen "En del av mitt hjärta" som bygger på Tomas Ledins låtar. I huvudrollen som Sensuella Isabella ser vi den svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman och i rollen som den yngre upplagan av rivalen Molly ser vi Náthalie Andersson från Norrköping.

 

Hon har hunnit med en del redan, trots att hon fortfarande går i skolan. Minst tre scenproduktioner per år sedan 2010 har det blivit, bland annat några sommarmusikaler på Sörby rundloge i Mjölby och mordgåtor på Mauritzbergs slott. Den första stora produktionen var 2015 när hon medverkade i musikalen "Sound of Music" på Östgötateatern.

I mars 2018 var hon på audition för "En del av mitt hjärta" och blev antagen. Inspelningen skedde sedan vid två tillfällen, dels en gång under sommaren och dels under hösten. Biopremiären ägde rum på Juldagen 2019 och i rollistan hittar vi stora namn som Johan Ulvesson, Marie Richardsson, Johan Rheborg, Jonas Karlsson och såklart Malin Åkerman.  Nathalie gör rollen som den unga Molly. Den äldre upplagan spelas av Shima Niavarani.

- Molly är väldigt speciell, en egen liten karaktär. Hon är väldigt snäll och försöker väl göra det bästa egentligen men det blir kanske inte rätt hela tiden. Hon har kanske lite svårt att läsa av situationer.

- Det som gjorde att jag fick rollen var nog framförallt utseendet. Vi unga var ju tvungna att se ut som de äldre, men sen var det ju provfilmning med teater, sång och dans för att det är ju en musikalfilm, och antagligen tyckte de att jag passade bäst helt enkelt, säger Nathalie och berättar att det faktiskt medverkar ännu en Norrköpingsbo i filmen, nämligen dansaren Denny Lekström.

 

Har du lyssnat mycket på Tomas Ledins musik?

- Ja, faktiskt. Pappa är ett gammalt fan, så den musiken har gått mycket hemma. Däremot sade ju Malin Åkerman att hon inte visste vem Ledin var.

 

Vad tycker du om filmen?

- Jag tycker den är jättebra, jag har sett den sju gånger. Mest för att mina kompisar vill se den med mig, men jag tycker den är värd alla bra recensioner den har fått. Jag är stolt över att vara med i den.

 

Just nu läser Náthalie sista året på gymnasiet, på Kulturamas musikalutbildning i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Under våren är det fullt upp med slutproduktionen, som är en musikaluppsättning av Stephen Kings "Carrie", och Nathalie spelar huvudrollen.

Men hon bor fortfarande kvar hemma i Lindö och pendlar med tåget varje dag. Det är inte så jobbigt som det kan låta och Nathalie är van att pendla långt. Under 2016 pendlade hon en termin mellan Norrköping och London. Då åkte hon över varje helg för att gå en utbildning som hette West End Kids. Och målet är att ta sig tillbaka till Storbritannien framöver. Kanske kan vägen till West Ends musikalscener gå via Skottland.

- Planen är att söka så många musikalutbildningar som möjligt i Sverige och även i Skottland. Jag ska faktiskt på audition på en skola i Skottland i mars. Förhoppningsvis kommer jag in på den skolan, och sen blir jag kvar i Storbritannien.

 

Men fram till hösten har hon en del jobb inbokade. Först slutproduktionen i skolan. Under våren blir det fler mordgåtor på Mauritzberg och i juni ett antal föreställningar av Nils Karlsson Pyssling på Lilla teatern och Hallarna i Norrköping. Under hela juli kommer hon att arbeta som publikvärd på Astrid Lindgrens Värld. Dyker det upp fler filmroller kommer hon att söka dem, men framförallt är det musikalscenerna som lockar. Och Náthalie vet vilken som är drömmusikalen.

-Waitress! Det handlar om en servitris och hennes liv. Hon har lite problem, och sen blir hon gravid och då blir det ännu mer problem. Den är väldigt fin.
Till top