Vägen till Vita Huset. Del 19

Politik / Permalink / 0
En för alla - alla mot en.
Det har ju hänt en del de senaste dagarna. Först hoppade Steyer av. Sen hoppade Butt-edge-edge av och stödde Biden. Sen hoppade Klobuchar av - och stödde Biden. Sen valsade Hillary runt i media - och stödde Biden. Sen dök plötsligt Beto O´Rourke upp - och stödde Biden.
"Vi måste ena partiet om vi ska besegra Trump" har varit mantrat de använt, men borde de inte i såna fall ena partiet kring den som både ledde i alla mätningar och i valet: det vill säga Bernie?
Sammansvärjningen har i alla fall gett resultat. Kolla bara Bidens spikraka uppgång de senaste dagarna. Och det gav utdelning under Super Tuesday där Biden överpresterade nästan överallt medans Bernie gick ungefär som förväntat. Fortfarande räknas det på delegater, inte minst i Kalifornien där cirka 300 ännu inte fördelats, men man kan konstatera att det som kunde ha blivit ett segertåg för Bernie nu istället blivit ett tajt race mellan Bernie och Biden.
Bloomberg gick dåligt under Super Tuesday och borde rimligtvis hoppa av. Och Warren...tja, vem vet? Sedan hon plockade in Hillarys gamla rådgivare, gick mot mitten, släppte Medicare for all och började trasha Bernie vet man inte var man har henne längre. Hon gjorde fiasko under Super Tuesday men säger ändå att hon ska fortsätta. Obegripligt vad hon håller på med.
Om en vecka är det dags för flera primärval, vi ses då. 
Till top