Festival med framtiden bakom sig?

På gång / Permalink / 0
Snart är det dags för Future Echoes i Norrköping igen. Min inställning ända från starten har varit att det i grunden är en skitfestival - MEN att det ändå är rätt kul att gå runt och dricka öl, träffa folk och kolla in band. Tyvärr verkar ju inte utvecklingen gå åt rätt håll utan tvärtom, och man börjar ju undra hur många år till festivalen finns kvar. Det viskas om både det ena och det andra, men ett tydligt tecken på att nåt inte står rätt till är när man tittar på festivalens scener i år.
Det finns ju många bra (och även mindre bra, men ändock) musikscener i stan, De brukar ändras lite från år till år, och det kan ju vara kul. I år väcks dock en del rejäla frågetecken.
Årets scener är: Kafé Tassen, Café Täppan, Cnema, Vy, Rumpan Bar, Mitropa, Broadway, Cromwell house och Världens bar. Det vill säga - inte en enda riktig musikscen!
Det är pubar och caféer. Finns det någon av dessa som har plats för mer än 50 personer?
 
Inte Dynamo, inte Arbis, inte Hörsalen, inte Skandia, inte Flygeln, Värmekyrkan eller Louis De Geer. Inte ens Stopet eller Titans. Inte Knäppingens övervåning, inte Harrys övervåning. Inte Stadsvakten. Återigen: årets Future Echoes använder inte en enda av stadens riktiga musikscener. Och man undrar ju varför?
Till top