Skivrecension: The Rolling Stones

På skiva / Permalink / 0

The Rolling Stones

Hackney diamonds

 

De senaste 25 åren har Rolling Stones bara släppt ett enda riktigt studioalbum så man kan fatta att fansen är glada över nya plattan “Hackney diamonds”. Många är nog glada över att bandet ens står på benen, både Jagger och Keifen fyller 80 i år och Ron Wood är snart där han också. Å andra sidan har bandet länge fått höra att de är gamla, redan på 80-talet menade många att Rolling Stones var reliker från en svunnen tid.

Men rocka kan de fortfarande. Nya plattan innehåller tolv rifftäta spår som låter oväntat pigga. Det här är inte gubbar som nöjer sig med att sitta på parkbänken och mata duvorna utan de vill leverera i gammal god stil, och det får man nog säga att de gör. Det är inte så att man hoppar till av modernitet och experimentlusta, utan Jagger & co gör det de kan bäst: klassisk Stonesrock. Och det är så vi vill ha det, allt annat hade kunnat bli smått pinsamt.

Skivan gästas av Elton John, Lady Gaga, Stevie Wonder och Paul McCartney, och Charlie Watts hann lägga trummor på två låtar innan han gick bort 2021. Även Bill Wyman gör ett inhopp. Och visst svänger det. Allra bäst är den fina balladen “Depending on you” som mycket väl kan bli en livefavorit. Det känns som att de här stenarna kommer rulla länge än.

 

3/5

Till top