Söndagsintervjun: Two Voices

kultur / Permalink / 0

Two Voices är tillbaka med ny skiva

 

För 25 år sedan levde Linköpingsduon Two Voices för musiken och jagade skivkontrakt. Nu är Marcus Nordström och Paula Törnvall tillbaka med sitt nya album “Colouring the past”. Popstjärnedrömmarna må ha mattats något men musikaliskt har de fortfarande kvar glöden.

 

Det var i slutet av 90-talet som Two Voices först dök upp och började synas i media och spelas på radiostationerna. De var väldigt ambitiösa och hade ett tydligt mål som de jagade.

-Vi var väldigt målinriktade och ville ha ett skivkontrakt. Vi satsade jättehårt, skrev musik på nätterna och spelade in i studion på helgerna. Vi åkte runt till skivbolag och trängde oss på. På den tiden var det fortfarande kassetter som gällde, så vi skickade runt kassetter och ringde folk. Runt 2000 hörde Warner Chapell av sig och var intresserade av oss och vi blev helt lyriska för det var ju vårt mål. Men då hade vi kört så hårt att det var slitningar mellan oss

och det var helt enkelt inte skoj längre. Så vi bestämde oss för att ta en paus och det var ju lite synd när vi precis fått kontakt med ett skivbolag. Sen vet man ju inte vad det hade resulterat i i slutändan, men vi var verkligen på gång, säger Marcus när vi träffas för att prata om duons nystart.

 

Tanken var att pausen skulle vara några månader men den blev 20 år. Under den tiden har de sysslat lite med musik på varsitt håll. Marcus hade fortsatt kontakt med Warner Chapell och skrev musik och Paula satsade på solokarriären, men framförallt kom annat emellan, det vi ofta kallar livet. Fram tills för två år sedan då de två bestämde sig för att ta upp sitt gamla musikprojekt.

-Paula ringde mig 2021 och sa: nu har det gått 20 år, ska vi inte gå in i studion och spela in nåt, kanske en cover? Och jag tänkte: visst, det kan vi göra bara för skojs skull.

 

Sagt och gjort. Resultatet blev bra och påhejad av Linköpingsmusikern och producenten Carl Lidberg fortsatte de sedan med att spela in nya låten “Puppy love”. Den följdes av flera låtar, bland annat “Leo” som spelats mycket i lokalradion, och plötsligt hade de material till en skiva, bestående av sex låtar plus ett bonusspår i form av en jullåt som heter “Siempre viva”.

-Vi tycker att skivan blev bra. Vi kör lite retro, tycker vi själva. Vi tycker om 60-, 70-, 80-tal, men att det ändå ska låta up to date.

 

Releasepartyt kommer att ske i januari på Öland, men dessförinnan har de två spelningar inbokade hemma i Östergötland. Dels ska de spela live i Sveriges Radio Östergötland den 29/11 och så ska de uppträda på en bokrelease med Margareta Sandberg i Linköpings bokhandel den 10/12.

-Sen är det tänkt att vi ska komma ut och spela mer akustiskt under våren och sommaren. Det är nästa mål.

Duon firar alltså 25-årsjubileum i år, och jakten på skivkontrakt är kanske inte den stora drivkraften längre men de hoppas att skivan tas emot väl och skulle saker och ting börja röra på sig så är de öppna för att satsa vidare. De har många nya låtar som väntar på att spelas in och släppas.

-Vi får se hur det utvecklar sig. Vi hoppas såklart att det blir en fortsättning men tar det för vad det är, vi kommer ju inte söka till “Idol”, säger Marcus och berättar varför han tycker att folk ska gå in på Spotify och lyssna på bandets nya musik:

-Lyssna på oss om du tycker om glad musik med texter som berättar någonting. Det som karaktäriserar oss är att det ska vara glatt, roligt och lite smått dansant, men sen har vi också vemod i låtarna.

Till top