På skiva: Lemonheads

På skiva / Permalink / 1

Lemonheads: It´s a shame about Ray (Samlarutgåva)

Rhino/Warner

 

Lemonheads räknas ofta som ett av de stora indierockbanden från 90-talet. Som frontfigur hade man snyggingen och slashasen Evan Dando som blev lite av en ikon för den nya alternativa generation som växte fram tillsammans med band som R.E.M, Nirvana och Dinasaur Jr i skarven mellan 80- och 90-tal.

Bandnamnet Lemonheads känns dock som större än vad de åstadkom musikaliskt. Tittar man på bandets låtlista genom åren har bandet egentligen bara haft en rejäl hit och det var en cover på Simon & Garfunkels klassiker "Mrs Robinson". Den fanns med på deras album "It´s a shame about Ray" från 1992 som också blev gruppens genombrottsplatta.

Nu släpps en specialutgåva av den skivan där man förutom originalskivan skickar med tio bonuslåtar i form av outgivna demoinspelningar. De består mestadels av sång och gitarr och är i mitt tycke dessvärre inte mycket att ha. Det följer även med en DVD med musikvideor och liveuppträdanden från bandet. Den är bättre, men 90-talets alternativrock låter mossigare än vad jag minns den. Lemonheads 2008 känns rätt passé.

 

2/5

Till top