Skivrecension: The Sounds

På skiva / Permalink / 0

The Sounds
Things we do for love

Ny skiva från The Sounds, det var sju år sen senast. Har de nåt kvar att ge? Finns det fortfarande en publik för Helsingborgsbandet?
Maja är fortfarande en självlysande popstjärna, så på den fronten är det lugnt.
När det gäller musiken så har bandet fortfarande kvar melodisinnet, men nog har energin mattats med åren. Det låter snyggt, det låter bra, där poplåtar med rockattityd klätts i elektronisk dress.
Inget nytt egentligen, det finns trådar tillbaka till 80-talet och den new wave-pop som The Sounds alltid förknippats med.
"Things we do for love" tar vid efter 2011 års "Something to die for" som inte var så hitbetonad som de första skivorna men som var jämnbra och mer elektroniskt dansbetonad.
Det spåret fortsätter bandet på här, och även om jag har svårt att höra låtar som platsar på en Greatest Hits-samling så är jag fånigt förtjust i den eleganta och snyggsofta ljudbilden som gör The Sounds till ett band för klubbar och lounger.
Jag tror inte bandet kommer att fånga några nya fans med denna platta, snarare kommer de att tappa en hel del gamla som helst vill höra klassiska rockrökare, men detta var skivan som The Sounds ville och behövde göra 2020.
Och det är jag jäkligt glad över, för den är överraskande bra.

4/5

Till top