På skiva: Alanis Morisette

/ Permalink / 0

Alanis Morisette

"Flavors of Entanglement"

Warner


När kanadensiskan Alanis Morisette slog genom 1995 med sitt tredje album "Jagged little pill" och fick superhits som "You oughta know", "Hand in my pocket" och "Ironic" spåddes hon en lysande framtid. Men vissa artister verkar bara ha en enda succé i sig och Alanis är troligtvis en av dom, för någon vettig uppföljare har inte kommit sedan dess utan bara mediokra plattor. Här är en till.

Mycket av snacket kring denna skiva har handlat om att den låter tio år gammal. Det är att göra det lätt för sig även om det är svårt att argumentera mot när man hör elgitarrer från 90-talet, gapig sång och Enya-flum.

Det stora felet med "Flavors of Entanglement" är dock inte att den låter gammal utan att låtarna helt enkelt inte håller måttet. Alanis håller på med en massa konstiga ljudexperiment, som konstiga stråkar och elektroniskt gnissel. Bäst är det när hon vågar lita på låtarna och håller musiken enkel och ren, som i pianoballaden "Not as we" eller softa gitarrlåten "In praise of the vulnerable man ".


2/5

Till top