På skiva: Regina Lund (Nolltretton, november)

På skiva / Permalink / 0

Regina Lund

”Return”

Vicisolum Record

 

Det är många som har åsikter om Regina Lund som artist. Hon framställs ofta som en mystisk, skum och flummig person som mest är allmänt konstig.

Lyssnar man på hennes nya, femte skiva gör hon inte direkt något heller för att ändra på den bilden. Hennes musik är faktiskt rätt flummig. Det handlar till stor del om kontemplativa ljudlandskap som Regina Lund kryddar med stön, prat, fågelkvitter och baklängessång. Mjuka gitarrer och försiktiga trummor smyger omkring och det blippar och bloppar. Det är bara vindsus och ljudet av vågor som rullar in som saknas. Till viss kan den new ageiga ljudbilden kanske förklaras med att fem av låtarna är hämtad från en tysk film som Lund medverkar i under 2011.

Dock har hon många fina melodier och bra sång. Felet är att det blir för tråkigt och likartat. Kanske har Lund också kommit på det, för i några nummer har hon kallat in gamla rockhjälten Conny Bloom som lägger på några feta elgitarrer och får henne att lägga mer tryck i rösten. Men på nåt märkligt sätt lyckas hon ändå undvika att fylla den snygga ytan med äkta liv och temperament.

 

2/5

Till top