På skiva: Bad Hands (Nolltretton, februari)

På skiva / Permalink / 0

Bad Hands

”Take the money and run”

NONS Records

 

Namnet Per Nordmark kanske inte säger så mycket, men om jag berättar att han varit med i Breach, Hets och spelat med bland annat Christian Kjellvander och Britta Persson då? Nähä, inte det. Men om jag säger att han var trummis i Fireside så kanske det går upp ett ljus. Ett tag var ju Luleåbandet ett av landets absolut största rockexporter.

I år kommer hans första egna skiva, eller hur man ska se det, för han kallar sig ju Bad Hands och sjunger inte en rad själv. Däremot har han skrivit, spelat och producerat hela konkarongen.

Idel ädel popadel har kallats in som gäster på låtarna och vid micken hittar vi namn som Howlin´ Pelle, Nicke Andersson, David Sandström, Nina Kinert och Henric de la Cour. De två förstnämnda rockarna levererar den fartfyllda ”Kick you out” med tuffhet och attityd. Här finns en handfull starka låtar till, även om materialet spretar en aning. Mestadels handlar det om rocklåtar med en elektronisk touch och det är just i de rockigare spåren jag tycker Bad Hands är som bäst.

 

3/5

Till top