Rapport från Panama City

Resa / Permalink / 0

Jo, vi kom till Panama city på kvällen på Annandan. Panama city är centralamerikas rikaste stad och har en massa skyskrapor trots att den inte är så stor (runt en halv miljon invånare), men också en hel del ruffiga kvarter. Första kvällen hann vi inte så mycket utan gick bara ut och käkade och kollade in bargatan Calle Uruguay (vi bodde strax bredvid).

Dagen efter var vi aktiva och började med att kolla in Panamakanalen (Mirafloresslussen) som ligger en kvarts taxifärd utanför stan. Lite överskattat om man har sett slussningar förr, helst ska man nog åka längs med kanalen för att det ska ge någon större upplevelse.

Sen åkte vi ner till The Causeway, som är några öar som sitter ihop. Ett fint område med restauranger och butiker, men det var lite dött när vi var där. Tror att många hade julstängt.

Efter det kollade vi in Casco Viejo, som är typ "Gamla stan". Mycket gamla kolonialbyggnader i Havanna-stil, trånga gator, restauranger och som helhet höjdpunkten i Panama City.
Denna trappa ligger längst ut på udden och där firade vi tolvslaget på nyår. Vi åt för övrigt nyårssupén i restaurangen som ligger längst till vänster i bilden.

Här är lite bilder från Casco Viejo. Vi har bott inne i city, men det är mest i CV vi har varit om kvällarna.

Imorrn flyger vi till Bocas del Toro för några dagars sol, öliv och partaj. Bilder från Kuna Yala kommer...
Till top