På skiva: Dead Soul

På skiva / Permalink / 0
Dead soul
"In the darkness"
Razzia

Det är rejält drag i Linköpings musikliv för tillfället. Ghost gör internationell kometkarriär, skivbolaget Gaphals lanserar nya band i parti och minut och Dead Soul hyllas för sin debutskiva "In the darkness". Dead Soul gjorde för övrigt sin premiärspelning som förband till Ghost på Cupolen i Linköping i december i fjol och ska även (tillsammans med Linköpingsbandet Night) agera förband under skräckrockarnas turné i vinter.
Dead Soul består av bluesartisten Anders "Slidin´Slim" Landelius och den musikaliska mångsysslaren Niels Nielsen (ursprungligen från Åtvidaberg, nu Norrköping) som på senare tid dragit mer åt det elektroniska hållet. Och förenklat kan man säga att duons musik faktiskt låter som blues klädd i elektronisk kostym.
Tillsammans har Anders och Niels skapat en mörk, tät och stämningsfull skiva med bluesig domedagsrock som repetitivt vaggar fram och tillbaka på ett olycksbådande sätt. "In the darkness" heter skivan och det är där de befinner sig - inne i mörkret.
Anders och Niels har tidigare gjort bra saker var för sig, men inget som når upp till Dead Souls höjder. Tillsammans tar de fram det bästa ur varandra och skapar en summa som är större än delarna. Skivan känns sammanhållen, produktionen är strålande och Anders sjunger fantastiskt. Det känns roligt att ett så här starkt debutalbum kan komma från Linköping.

4/5
Till top