På skiva: Deportees

På skiva / Permalink / 0
Deportees
The big sleep

Umeåkvartetten har egentligen ganska mycket som talar emot dem. De har inget eget sound, inga hits, och ingenting som gör dem särskilt unika. Få personer kan räkna upp medlemmarnas namn och ännu färre skulle känna igen dem om man mötte dem på stan. Musiken är duktig, präktig och småtråkig. Kort sagt, det finns få rationella skäl att lyssna på det här bandet. Om det inte vore för att de är så jäkla bra.
Allt det som finns på minuskontot spelar liksom ingen roll när man väl dragit på plattan. Deportees har en självklarhet och en höjd i låtsnickrandet som är omöjlig att värja sig mot. Man mår så bra när musiken träffar trumhinnan. Det låter varmt och mjukt, och man känner sig fullkomligt trygg som lyssnare. Det är liksom bara att luta sig tillbaka och njuta.
Bandet har gått från ett slags countrysoul på debuten och sedan utvecklats kontinuerligt fram till denna femte plattas storslagna pop. Jag vet inte vilka som lyssnar på Deportees, förmodligen alltför få. Det känns inte som ett band som har fanatiska fans, och inte heller jag är ett sånt. Jag tycker bara att detta är en riktigt bra skiva. Och det gör förmodligen du också om du bara ger den chansen.

3/5
Till top