Nytt på DVD: En dödlig lögn

Film / Permalink / 0
En dödlig lögn

Mathieu är en ung fransk författare som skickar in manus till bokförlagen men blir ständigt refuserad. På dagarna jobbar han som flyttgubbe och en dag när de tömmer ett dödsbo råkar han hitta ett opublicerat manus från den avlidna mannen. Han stjäl manuset och lyckas få boken utgiven under sitt eget namn. Plötsligt kommer han in i kulturens finrum. Han hyllas i pressen och skaffar flickvän från en fin familj.
Problemen börjar när förlaget vill ha en uppföljare en tid senare. Lögner följs av fler lögner och paniken stiger när bluffen börjar avslöjas från olika håll. Snaran kring Mathieu dras åt och han börjar agera mer och mer desperat.
Det finns många filmer kring personer som lever i en lögn som riskeras att avslöjas, och denna är varken bättre eller sämre än snittet. Att den är fransk ger dock en annan charm och tonträff än de vanliga Hollywoodrullarna, men i grund och botten är det en typ av historia vi sett många gånger förut. Själva utförandet är stabilt, men särkilt originell känns inte filmen. Slutet känns också lite hafsigt och brister i logik, det hade kunnat lösas elegantare.

2/5
Till top