Nytt på DVD: Riot

Film / Permalink / 0
Riot

Hur känner man igen en äkta B-film? Ja, några kännetecken brukar vara dåligt manus, krystade repliker, okända skådisar, oproportionerligt hög andel våld och Dolph Lundgren i en av rollerna. Och när man tittar på "Riot" kan man bocka av alla dessa punkter.
Dolph är inte känd som någon fantastisk skådespelare, men frågan är om han inte gör sin sämsta roll någonsin i denna rulle. Han spelar en FBI-agent som jobbar under täckmantel i ett fängelse. För att ingen ska misstänka vem han är låtsas han vara en lågbegåvad städare, och man kan väl säga att Dolph knappast kommer att vinna någon Oscar för insatsen.
Men den verkliga huvudrollen görs av Matthew Reese (nej, jag vet inte heller vem det är). Han spelar Jack Stone, en före detta polis som begått ett brott för att hamna i samma fängelse som skurken som mördade hans fru, och där utkräva hämnd. Och ska man säga något bra om denna rulle är det att Jack Stone är en riktigt tuff figur som kan konsten att klubba ner slödder på löpande band. Det är också detta som är tyngdpunkten i filmen, jag skulle tro att halva filmen består av olika slagsmål. Kringhistorierna om korruption, undercover-agenter och diverse relationer hastas dock snabbt förbi, och lika bra är kanske det, för manuset känns riktigt tunt. Nu får man åtminstone en del tuffa fightscener, alltid något.

1/5
Till top