På skiva: Kristian Anttila

På skiva / Permalink / 0
Kristian Anttila
"Rum 4 Avd. 81"

Vem är Sveriges mest underskattade artist? Ja, Kristian Anttila är definitivt en av de personer som gör anspråk på titeln. Nu är det inte så att han är helt okänd, han har haft en del radiohits och andra framgångar, men med tanke på mängden av urstarka låtar som han spottat ur sig genom åren och hans starka personlighet borde han vara en popartist som alla från muraren till mormor känner till, och så är det ju tyvärr knappast idag.
Det är tveksamt om den nya skivan kommer att bidra till någon ökad uppmärksamhet, eller också är det precis vad som kommer ske. Kanske behöver Anttila en sån här nedtonad och personlig skiva för att väga upp mot det sprittande larm han tidigare överöst oss med?
I princip är det nio spår med bara sång och akustisk gitarr (även om en del pålägg förekommer), så den som väntar sig upptempo, knasiga gitarrslingor och halvskojiga texter kan börja ställa in sig mentalt på att detta är något annat. Låtarna är lugnare och deppigare, men Anttila har kvar känslan för bra låtskriveri, och som en del i en lång backkatalog funkar det med ett akustisk melankolialbum. Men det får inte bli nån vana...

3/5
Till top