Skivrecension: The Plan

På skiva / Permalink / 0

The Plan

From worlds away

 

I början av 2000-talet var Göteborg landets absolut hetaste popstad. Det dök upp band efter band som på något sätt hade kopplingar till varandra, och de flesta tycktes även ha någon form av koppling till Broder Daniel. Ett av dessa band var The Plan med frontfiguren Theodor Jensen, som tidigare spelat i just Broder Daniel.

Den självbetitlade debutskivan hade hits som "Mon amour", "Let´s leave" och "Slow fall", hyllades allmänt och vann dessutom en Grammis. Sen hände inte så mycket mer. Medlemmar hoppade av och bandet tynade bort. Det kom visserligen två album till, men publiken hade slutat bry sig.

Nu har Theodor återförenats med vapendragaren Mikael Furugärde och släpper bandets första platta på tolv år. Så mycket har inte hänt under den tiden, vi får småtrevlig indiepop som är lite avig på det där sättet som vi förknippar med The Plan. Egentligen är det rätt bra, men musiken ligger mest och småputtrar utan att aldrig riktigt lyfta. "From worlds away" är en comeback som riskerar att tyna bort på samma sätt som senast. Och det kan väl knappast ha varit planen.

 

2/5

Till top