Skivrecension: Interpol

På skiva / Permalink / 0

Interpol

Marauder

 

I början av 00-talet dök det upp en massa tuffa band i New York som lirade skramlig indierock och både anammade och uppdaterade den klassiska rockestetiken på ett sånt sätt att det talades om den, nya hippa New York-scenen. Allra hippast var The Strokes, men under dem fanns en rad band som alla ingick i denna våg, exempelvis TV on the Radio, The Rapture, Yeah Yeah Yeahs och inte minst Interpol.

Bandet bildades 1998 och skivdebuterade 2002 med "Turn on the bright lights" som hyllades av kritikerna. Vissa försökte måla upp en konflikt mellan The Strokes och Interpol, men förutom att båda hade sin grund i någon slags garagerock fanns det musikaliska skillnader. The Strokes jämfördes ofta med Ramones medan Interpol drog mer åt postpunk à la Joy Division.

Efter andra skivan "Antics" 2004 kändes det som att maskineriet började hacka och jag var en av de som slutade bry mig. Nu har de släppt sitt sjätte album och när jag lyssnar på det är det som att återse en gammal vän. Man går snabbt in i sina gamla roller, tar vid där man slutade senast och har trevligt en stund med att prata gamla minnen, men man inser också rätt snabbt varför man slutade att umgås.

 

2/5

Till top