Skivrecension: Halestorm

På skiva / Permalink / 0
Halestorm
Vicious

Jodå, den klassiska hårdrocken byggd på sex, drugs and rock´n´roll lever fortfarande, bland annat i form av amerikanska bandet Halestrorm. Frontar gruppen gör Lzzy Hale, som inte bara har ett tvättäkta hårdrocksnamn utan även bra krut i strupen. "Vicious" är bandets fjärde album och kommer tre år efter föregångaren "Into the wild life".
Kvartetten fläskar på ganska bra med mycket kraft och energi, ylande gitarrer och rätt inställning. Och de har fattat att riktigt bra hårdrock ska ha melodier och hitpotential som ligger och puttrar där under den tuffa ytan. Variation är också bra. Varva käftsmällarna med smekningar istället för att låta allt bara rusa fram i 180 utan att man kan skilja de olika spåren från varandra. Allt detta fixar Halestorm snyggt, det är ett band som är kul och underhållande att lyssna på.
Jag ska inte ljuga och påstå att det är världshistoriens mest unika eller nyskapande band, för det är de absolut inte. Men de har något som är lätt att tycka om, kanske är det så enkelt som att de skriver lättrallade partylåtar som de sedan klär i en lagom tuff hårdrockskostym? Låten "White dress" skulle exempelvis lika gärna vara inspelad 1987. Ibland kan lösningen vara så enkel.

3/5
Till top