Crying Don

Politik / Permalink / 0
Dag 2: valet av jury fortsätter, och kommer nog ta en vecka till. 
Trump gnäller i vanlig ordning. På att han är tystad av domaren, trots att han uttalar sig hela tiden på Truth Social, på sina kampanjmöten och i alla landets tv-kanaler. Han verkar inte ens fatta vad en "gag order" innebär, utan hävdar att han inte ens får tala eller svara på frågor under rättegången.
Han gnäller över att han inte får vara med på sin son Barrons skolavslutning om en månad. Familjefadern Trump som varit otrogen mot alla sina fruar, inte bryr sig om sina barn (utom möjligtvis Ivanka som han vid ett flertal tillfällen sagt sig vara sexuellt attraherad av) och begravde ex-frun Ivana på sin golfbana för att marken då räknades som begravningsplats och därmed blev skattebefriad. Den graven är för övrigt mer eller mindre igenvuxen nu.
Men grejen Donald, är att man inte kan komma och gå som man vill under en rättegång. Det skulle du ha tänkt på lite tidigare. Och sluta låtsas att du bryr dig om Barron. Anledningen till att du sitter i rättegången är att du hade en affär med Stormy Daniels - samtidigt som Melania låg hemma och ammade Barron.
 
Men rättegången handlar alltså inte om att Trump var otrogen, utan om att han betalade för två kvinnors tystnad för att påverka valutgången, vilket är olagligt. Med detta följer en lång rad bokföringsbrott, kan man väl kalla det, Totalt handlar det om 34 åtalspunkter.
Trump skriker dagligen "Witch hunt" och "Election interference", precis som han gjort i åratal nu. Hade han varit en vanlig person på stan hade han varit inspärrad för länge sen, bara av det skälet. Såna personer sitter vanligtvis på Beckomberga, inte i Vita huset.
Till top