GOP 2024 j

Politik / Permalink / 0
Idag börjar äntligen den första rättegången mot Trump. Eller gör den det? Den senaste tiden har ju hans advokater nästan dagligen försökt fördröja rättegången på olika sätt, det ena desperatare än det andra. Nu återstår väl egentligen bara två saker: att Trump sparkar sina advokater (vilket förmodligen kommer avslås att domaren) eller att Trump "blir sjuk". Allt tyder dock på att "Hush money"-rättegången verkligen startar och att Trump blir dömd. I slutet av maj borde vi ha svaret.
Och det är bara början. Sen väntar ju tre rättegångar till (och det kan bli ännu fler). Eventuellt kan en till hinnas med innan valet, men det är ju så många turer fram och tillbaka, så det återstår att se.
Man blir ju helt utmattad av all skit som Republikanerna håller på med, och det är därför jag inte skrivit så mycket om det på sistone. Då menar jag inte bara Trumprelaterade saker utan partiet är ruttet in till kärnan. Det är kaoset i Representanthuset, Project 2025, Truth Social-bubblan, abortförbud, valfuskförberedelser inför november med mera, med mera.
Oerhört intressant och jag lägger cirka två timmar om dagen på att följa den amerikanska inrikespolitiken. Fortfarande har många inte fattat hur viktigt valet i höst är, inte bara för USA: framtid utan för hela världsordningen.
Men allt tyder på en storseger för demokraterna, nu har till och med opinionsundersökningarna börjat svänga till Bidens favör. Biden har för övrigt imponerat stort, men det kräver en egen bloggpost. Det som kan ställa till det är RFK Jr, men han framstår ju som allt galnare så det ordnar sig nog också till slut. Ett rejält orosmoln är dock att demokraterna tappar senaten, framförallt för att Joe Manchin slutar, men bli inte heller förvånade om demokraterna överraskar positivt på vissa håll. Josh Hawley i Missouri sitter nog inte så säkert som han tror. Det är faktiskt heller inte helt otänkbart att demokraterna flippar Texas, Florida och North Carolina och då är det över för dagens republikanska parti. Kanske för gott.
I representanthuset skiljer nu bara en röst till republikaneras fördel, så det kanske demokraterna återtar redan innan valet. Det finns mycket att hålla reda på, Trumps civilrättsliga fiaskon har jag inte ens nämnt. Eller försöket att avsätta Biden. Och varje dag kommer det nya skandaler från republikaner i allmänhet och Trump i synnerhet. Bara den första Trumprättegången kommer väl kräva ett blogginlägg om dagen. Hur som helst; jag återkommer!
Till top