Pålle vs Jenne

kultur / Permalink / 3
Följande lysande inlägg kan läsas på Kiss Army Swedens forum: http://www.kissarmysweden.comPålle vs Jenne

Hur kunde jag välja Jenne?

Jag är så bitter. Skitsur. Förbannad.

Har lyssnat på Kiss i drygt 25 år. Liten och oförståndig som man var klistrade man rummet fullt av posters med en blodspottande Jenne. Han var ju farligast, coolast och den man ville va. Åren gick och man blev äldre och kom på den geniala idén att man skulle skaffa en Kisstatuering. Fan va smart! Det fanns liksom inget alternativ, Jenne var väl idolen som skulle avbildas? Eller? Jag tror inte ens jag tänkte på saken utan satte igång och började designa olika Jennetatueringar. Till slut hittade man en som man blev nöjd med och sedan var det ju bara att nåla fast den på ryggen. Jävlar vad cool den blev! Stenhhård! Där gick man nöjd som gatan och försökte gå med bar överkropp trots att det var 8 grader och duggregn.

Häromdagen fick jag frågan, "varför en Jennetatuering när du tycker Pålle är så ofattbart mycket bättre?"

Hmmm, tänkte efter, är Pålle bättre än Jenne? Ja, kanske, eller? Det här måste undersökas.

*funderar*

Pling! Ja, där har vi det. Jag skriver ner Kiss bästa 50 låtar och de typ 20 sämsta. Det måste ju en bild av vad jag tycker.

Resultat: 47st Pålle och Jenne ramlar in med Goin' Blind och Deuce. Spejsarn får visst en också. För övrigt är det säkert Stevve som gjort det mesta på Goin' Blind. Hmm, kanske "Thou shalt not" också skulle varit med, men vad gör en låt?

Ok, de 20 sämsta då? *kalkylerar* - fan också, Jenne tar samtliga 20 platser och dessutom om jag är lite snäll mot Carren, katten och Spejsarn så tar han alla platser upp till 40 sämsta. Karln är ju klippt värdelös på att skriva låtar! Att han dessutom inte är direkt vass på basen eller kan sjunga gör ju inte saken bättre. Nej, det här kan inte stämma, jag får helt enkelt testa att duellera lite på någon av deras "varannan"-plattor.

Slänger i H.I.T.S i spelaren. Pålle öppnar starkt med Rise to it, skön låt, länge sedan jag lät denna platta snurra. Ok, på med spår 2 och Jennes första bidrag... men va fan håller karln på med? "Betrayed" får man hoppa fort som fan, mår ju nästan dåligt. Ok, på med spår tre. "Hide your heart". Smörigt som fan, men ändå en skön slinga med ett riktigt skönt Pålle-ha ha ha, hey hey he, du du du du du dud dudu. Nu kanske Jenne kan utmana? "Prisoner for love". Men ge dig! Usch, skippar fort som fan. På med "Read my body". Inte Kiss för fem öre, men vad gör det? Pålle är ju en hitmakare och låten hur glad och poppig som helst. Men vänta nu, på med nästa låt och Jenne har helt plötsligt ett spår som kanske kan utmana? "Love's a slap in the face" är ju en liten klitschig skön historia där Jenne försöker sig på lite Pålle-hey-hey. Jenne kanske inte är så dum ändå? På med nästa spår och "Forever" börjar lira. Herregud vilken klasskillnad! En låt man spelat sönder, men den är ju grymt bra! Spånar vidare och upptäcker att Pålle har sköna låtar som "Silver Spoon" och "King of hearts" kvar, medan Jenne har pestar som "Cadillac Dreams" och "Boomerang" Skit också, jag lägger ned... men vänta nu, när H.I.T.S kom klippte jag ju ihop riffen av "God of thunder", "Warmachine" och "Somwhere between heaven and hell" för att få en tung låt att ha i bakgrunden när jag lånade farsans kamera och filmade när jag spottade blod.(Det var på tiden innan man insåg att Jenne är en stor dryg kaxig jävel som skulle behöva ett par riktiga käftsmällar för att komma ner på jorden). Skit också, skivan har fått ett hack och jag kan inte spela den. Äh, skit sak samma, den suger säkert den också.

Nähe, det här var ingen höjdare, varför valde jag Jenne? Ja, just det, de e ju live han gör sig som bäst. Han är ju kung live! I med "Rock the nation Live" och på med projektorn. Upp med volymen, här ska njutas!

Två timmar senare går jag ut på muggen och försöker spy. Har gubbfan problem att fatta att vi vill höra en låts intro istället för hans jävla "I liiiiike it" eller "Uh" på VARENDA jävla låt? Blir ju helt galen!

Vad gör jag? Finns bara två alternativ.

Antingen (1) får jag en massa bra skäl av er att tycka Jenne är vettig, eller så får någon helt enkelt komma upp med ett förslag (2) hur man konverterar befintlig Jennetatuering till något annat. Kan till och med tänka mig att en tatuering av Skalman är att föredra.

Over and out.

// Mange

#1 - - Tobi:

Helt rätt. Jenne är en fjant, Pålle är guden.

#2 - - Anonym:

Mmmm, kan man få känna på den?!

#3 - - Angelique Morgonöga:

Fin tattoo, petite moi har en kiss-tattoo också, titta gärna in på MySpace-sidan.
Keep rockin'!

Till top